Avocadosalade met grijze garnalen

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • zout
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 theelepel dille vers of diepvries
  • 3 eetlepel(s) olijfolie koudgeperste
  • 125 gram grijze garnalen gepelde
  • 125 gram Mozzarella
  • 2 avocado rijpe
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Was de citroen met heet water, rasp wat van de schil af en pers het sap uit.
  • Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de citroenrasp, de azijn, zout, peper, dille en chilipoeder en klop er tenslotte de olie door.
  • Leg de garnalen in de marinade.
  • Snijd de Mozzarella in dobbelsteentjes en vermeng deze met de garnalen.
  • Snijd de avocado's doormidden en draai de helften van elkaar los.
  • Schil deze en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen en verdeel ze over de borden.
  • Schik er de garnalen en Mozzarella bij en maal er peper over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten