Ayam Goreng

Ayam Goreng

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipstukjes pootjes/karbonaadjes e.d.
  • 1 eetlepel tamarinde uit pot
  • 4-5 sjalotjes
  • 4-5 tenen knoflook
  • 5-6 cm gemberwortel of 2 theelepels uit een potje
  • 2 flinke theelepels samal oelek naar smaak
  • 2 theelepel ketoembar
  • theelepel djintan
  • 1 theelepel sereh uit potje of poeder
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • zout
  • 5 eetlepels arachideolie

Instructies

  • Doe de tamarinde in een kom.
  • Pel de sjalotten en knoflook en snipper/kneus ze. Heb je verse gember rasp deze.
  • Roer alles in een kom en doe de overige ingrediënten erbij.
  • Doe de kip in de kruidenbrij en meng met schone handen goed door.
  • Laat dit minimaal 2 uur intrekken.
  • Verhit de olie in een grote braadpan.
  • Bak de kip op matig vuur bijna gaar.
  • Haal de kip uit de pan en schp de marinade in een schaaltje.
  • Verhit weer wat olie (in een schone pan, anders bak het aan) en bak de kip lekker krokant op.
  • Geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip