Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kipstukjes pootjes/karbonaadjes e.d.
- 1 eetlepel tamarinde uit pot
- 4-5 sjalotjes
- 4-5 tenen knoflook
- 5-6 cm gemberwortel of 2 theelepels uit een potje
- 2 flinke theelepels samal oelek naar smaak
- 2 theelepel ketoembar
- theelepel djintan
- 1 theelepel sereh uit potje of poeder
- 4 eetlepels ketjap asin
- zout
- 5 eetlepels arachideolie
Instructies
- Doe de tamarinde in een kom.
- Pel de sjalotten en knoflook en snipper/kneus ze. Heb je verse gember rasp deze.
- Roer alles in een kom en doe de overige ingrediënten erbij.
- Doe de kip in de kruidenbrij en meng met schone handen goed door.
- Laat dit minimaal 2 uur intrekken.
- Verhit de olie in een grote braadpan.
- Bak de kip op matig vuur bijna gaar.
- Haal de kip uit de pan en schp de marinade in een schaaltje.
- Verhit weer wat olie (in een schone pan, anders bak het aan) en bak de kip lekker krokant op.
- Geef de saus er apart bij.