Ayam koening variant 2

Bij mijn eerste ayam koening recept was het behelpen en roeien met de riemen die ik had Dit keer had ik alle verse kruiden en specerijen in huis voor een nog authentieker recept
Porties: 4
Total time 4 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1200 gram kuikenbouten 4 stuks
  • Vers gemalen zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels olie
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 plakjes geschilde djahe gember
  • 10 centimeter geschilde koenjit kurkuma
  • Vierkante centimeter blokje trassi
  • 6 kemirienoten
  • 2 theelepel asem
  • Eetlepel goela djawa mag ook bruine bastard suiker zijn
  • 2 theelepel laos
  • 2 theelepel ketoembar
  • 2 theelepel sambal badjak
  • Djeroekperoet blaadjes
  • Sap van een halve citroen
  • 2 gekneusde stengels sereh
  • Halve liter water
  • Kipbouilionblokje
  • Romige kokosmelk

Instructies

  • Halveer de kuikenbouten
  • Kruid ze met vers gemalen zeezout
  • En vers gemalen zwarte peper
  • Maak de boemboe
  • Doe de olie in een kom
  • Schil de uien en doe ze in grove stukken in de kom
  • Haal de schil van de teetjes knoflook doe ze bik de kom in
  • Schil een stukje djahe groot genoeg voor 4 plakjes en doe de plakjes in de kom
  • Schil de koenjit en doe het in stukjes in de kom
  • Doe het stukje trassi erbij
  • Voeg de ketoembar toe
  • De laos
  • De asem
  • De sambal badjak
  • De goela djawa
  • De kemirienoten
  • En het sap van een halve citroen
  • Hak het geheel fjn met de staafmixer
  • Zet een wok op hoog vuur
  • Fruit de boemboe 3 minuten
  • Doe de delen van de 4 kuikenbouten erbij
  • Voeg 500 millimeter kokend water toe
  • En het kipbouilionblokje
  • Schep de boemboe goed door de kipdeleb
  • Leg de djeroekperoet blaadjes in de pan
  • En de 2 gekneusde stengels sereh
  • Ik doe altijd pas een half uur voor het eten de romige kokosmelk erdoor

Notities / Tips / Wijnadvies

Zoals ik al schreef had ik nu nog meer verse kruiden en specerijen om dit heerlijke kruidige gerecht nog authentieker te maken
Door de koenjit, de djahe en de knoflook is het een echte krachtpatser tegen virussen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië