Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 hele kip schoongemaakt
- 2 ons rode pepers of 1 ons rawit kleine pepertjes, naar smaak (minder voor minder pittig)
- 2 grote uien fijn gesneden
- 7 teentjes knoflook fijn gesneden
- ½ glas mosterd
- ½ glas ketjap manis zoete ketjap
- 2 kopjes water
- 100 gram boter
- Zout en een snufje suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Spoel de kip grondig af onder koud water en dep droog.
- Wrijf de kip in met zout.
- Plaats de kip op een rooster en laat deze halfgaar roosteren in de oven.
- Terwijl de kip gaart, bereid je de marinade voor.
- Maal de rode pepers of rawit, uien en knoflook fijn in een keukenmachine of hakmolen.
- Doe het mengsel in een kom en voeg de overige ingrediënten toe: water, ketjap, mosterd, zout, peper en suiker.
- Mix tot een marinade.
- Wentel de halfgare kip grondig in de marinade.
- Leg er wat stukjes boter bovenop.
- Zet de oven terug naar 180 graden Celsius en laat de kip nog 45 minuten garen tot deze volledig gaar is.