Ayam smoor djawa
Mijn hart ligt bij de Indische keuken leerde koken van mijn vader die het zelf in Nederlands Indië in de kampongs leerde
Ayam smoor djawa is het lievelingsgerecht van mijn jongste 2 kinderen
Ingrediënten
- 5 kipkarbonades
- 5 kipdrumsticks
- Zonnebloemolie
Voor de boemboe
Voor de saus
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 laurierblaadjes
- 0.5 l kipboulion
- 1 stengel sereh gekneusd
- Sap van halve citroen
Instructies
- Doe de ingrediënten voor de boemboe in een mengkom en hak ze heel fijn met een staafmixer
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok
- Fruit het boemboe mengsel 3 minuten
- Doe de stukken kip in de wok bij de boemboe
- Bak ze even rondom aan
- Voeg de ketjap manis toe
- Daarna de laurierblaadjes
- Leg de gekneusde sereh op het mengsel
- Voeg de halve liter warme kipboulion toe
- En tenslotte het sap van de halve citroen boven de wok uitknijpen
- Laat z'on 3 uur op zacht uur stoven
- Salamat makan
Notities / Tips / Wijnadvies
Is lekker bij een uitgebreide rijsttafel
Maar kan ook met alleen een sajoer, rijst en nassi of Indische bami gegeten worden
Maar kan ook met alleen een sajoer, rijst en nassi of Indische bami gegeten worden