Varkensvlees uit China

Babi China
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 1 grote ui fijngesneden
  • ½ eetlepel Banda foelie gemalen nootmuskaat
  • 1 kleine citroen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel peper

Instructies

  • Snijd grote lappen varkensvlees doormidden.
  • Kook het vlees halfgaar in water.
  • Bak vervolgens het vlees met de kruiden in wat olie bruin.
  • Giet de bouillon en het sap van de citroen over het vlees en laat alles zachtjes op een laag vuur en onder een gesloten deksel nog een half uur smoren.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer dit smaakvolle gerecht warm als hoofdgerecht.
  • Dit gerecht is heerlijk in combinatie met gestoomde witte rijst en gestoomde groenten.
  • Als wijnadvies past een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir goed bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië