Babi ketjap 4 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg krabbetjes
  • 250 gram magere varkenslappen
  • 4-6 eetlepels olie
  • 2-3 eetlepels water
  • ½ theelepel peper
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • zout
  • 10 eetlepels gesnipperde uien
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gehakte bakgember
  • 1 eetlepel gembervocht
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels ketjap

Instructies

  • Wrijf het vlees in met peper, gemberpoeder en zout en laat dit een uur intrekken.
  • In plaats van gemberpoeder kunt u ook gemberwortel gebruiken. Rasp dan ± 1 eetlepel van de geschilde wortel.
  • Braad het vlees in de olie tot het lichtbruin ziet en bak daarna de uien
  • en de knoflook mee.
  • Voeg er het water, de gesneden bakgember en het gembervocht, de azijn en de ketjap aan toe en laat het gerecht doorsudderen tot het vlees zacht is.
  • Serveer het warm.
  • Het gerecht is erg geschikt om een dag van tevoren te worden gemaakt, zodat de gembersmaak geheel in het vlees is gedrongen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees