Babi ketjap van halskarbonade

Babi ketjap van halskarbonade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 halskarbonades
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel gemberwortel vers, geraspt
  • 1 dl ketjap manis
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels sambal
  • snufje peper

Instructies

  • Pel de uien en snipper deze fijn.
  • Pers de knoflook fijn.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Voeg de uien, knoflook en gember aan de bakolie toe en fruit het geheel ±3 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de ketjap, de citroensap,de suiker en de sambal door het uienmengsel en laat het vlees hierin op zacht vuur gaar sudderen in ±40 minuten met het deksel op de pan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst, sperziebonen en atjar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees