Babi ketjap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 400 g varkenshaas
- 1 grote paksoi
- 2 teentjes knoflook
- Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
- 2 eetlepel(s) geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de varkenshaas in plakjes.
- Was en snijd de paksoi in brede reepjes.
- Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes vlees 1 minuut.
- Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
- Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Verhit een andere wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes knoflook in ca. 2 minuten goudbruin.
- Uit de pan halen en in een kom doen.
- Zet de wok terug op het vuur en wok in de `knoflookolie´ de paksoireepjes 3 minuten.
- Bestrooi met de sesamzaadjes.
- Meng de warme rijst met de plakjes knoflook.
- Schep de babi ketjap op 4 borden, schep de sesampaksoi en de knoflookrijst ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Ketjap Asin en de vertrouwde Sambal Oelek in plaats van zout en peper op tafel.
Variatietip:
Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool. Voeg wat fijngehakte koriander toe aan de rijst.