Babi ketjap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 400 g varkenshaas
  • 1 grote paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
  • 2 eetlepel(s) geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes.
  • Was en snijd de paksoi in brede reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes vlees 1 minuut.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
  • Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Verhit een andere wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes knoflook in ca. 2 minuten goudbruin.
  • Uit de pan halen en in een kom doen.
  • Zet de wok terug op het vuur en wok in de `knoflookolie´ de paksoireepjes 3 minuten.
  • Bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Meng de warme rijst met de plakjes knoflook.
  • Schep de babi ketjap op 4 borden, schep de sesampaksoi en de knoflookrijst ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet Conimex Ketjap Asin en de vertrouwde Sambal Oelek in plaats van zout en peper op tafel.
Variatietip:
Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool. Voeg wat fijngehakte koriander toe aan de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters