Babi pangang 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje Mix voor babi pangang
  • 4 eetlepel(s) wokolie
  • 500 g hamlappen in reepjes
  • 1 komkommer
  • 1 potje atjar tjampoer à 350 g
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes

Instructies

  • Roer het zakje marinademix met de olie door elkaar en schep het vlees erdoor.
  • Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren.
  • Schil intussen de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • Snijd de helften in plakjes.
  • Verwarm een wok zonder olie en roerbak het vlees al omscheppend bruin en gaar.
  • Voeg 3 dl water en de sausmix uit het pakje toe en breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat de saus nog even doorkoken.
  • Verdeel de atjar tjampoer over een schaal.
  • Schep het vlees met de saus erop en verdeel de komkommer en de bosui erover.
  • Lekker met witte rijst en roergebakken wortelplakjes met gember.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

E&J Gallo, White Zinfandel, rosé, USA
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters