Babi pangang 3
Ingrediënten
- 1 pakje Mix voor babi pangang
- 4 eetlepel(s) wokolie
- 500 g hamlappen in reepjes
- 1 komkommer
- 1 potje atjar tjampoer à 350 g
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
Instructies
- Roer het zakje marinademix met de olie door elkaar en schep het vlees erdoor.
- Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren.
- Schil intussen de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
- Snijd de helften in plakjes.
- Verwarm een wok zonder olie en roerbak het vlees al omscheppend bruin en gaar.
- Voeg 3 dl water en de sausmix uit het pakje toe en breng alles al roerend aan de kook.
- Laat de saus nog even doorkoken.
- Verdeel de atjar tjampoer over een schaal.
- Schep het vlees met de saus erop en verdeel de komkommer en de bosui erover.
- Lekker met witte rijst en roergebakken wortelplakjes met gember.