Babi Pangang 6

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 1 eierdopje 50 gr olie
  • 1 eierdopje azijn
  • 1 eierdopje ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 mespunt sambal oelek
  • zout peper

En verder:

  • 400 gram varkensfilet in blokjes
  • 2 dl tomatenketchup
  • 2 dl chilisaus
  • 1-2 potjes atjar tjampoer
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Maak de marinade van de olie, azijn, ketjap, sambal, suiker, zout en peper en leg het gesneden vlees erin.
  • Laat dit minstens 2 uur in de koelkast staan.
  • Laat de atjar uitlekken.
  • Maak een mengsel van de ketchup en de chilisaus.
  • Bak het vlees met de marinade in de olie en voeg er, als dit gaar is, het ketchup-chilisausmengsel bij.
  • Verdeel de atjar over de bodem van een grote schaal en schep het vlees met de saus erop.
  • Geef er rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees