Babi Pangang 6
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 1 eierdopje 50 gr olie
- 1 eierdopje azijn
- 1 eierdopje ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 mespunt sambal oelek
- zout peper
En verder:
- 400 gram varkensfilet in blokjes
- 2 dl tomatenketchup
- 2 dl chilisaus
- 1-2 potjes atjar tjampoer
- olie om in te bakken
Instructies
- Maak de marinade van de olie, azijn, ketjap, sambal, suiker, zout en peper en leg het gesneden vlees erin.
- Laat dit minstens 2 uur in de koelkast staan.
- Laat de atjar uitlekken.
- Maak een mengsel van de ketchup en de chilisaus.
- Bak het vlees met de marinade in de olie en voeg er, als dit gaar is, het ketchup-chilisausmengsel bij.
- Verdeel de atjar over de bodem van een grote schaal en schep het vlees met de saus erop.
- Geef er rijst bij.