Babi Pangang 7
Ingrediënten
- 250 gram mals varkensvlees schouderkarbonade, fricandeau, of mooi mager spek
Voor de marinade:
- 1 teentje knoflook
- ½ geraspte ui
- 1 ½ eetlepel ketjap
- citroensap en citroenschil
- sambal oelek naar smaak
- ½ theelepel djahé
- een scheutje sherry
- 1 ½ eetlepel olie
Voor het sausje:
- 2 eetlepels gembernat of 2 eetlepels bakgember
- sambal oelek naar smaak
- ½ kopje tomatenketchup
- ½ eetlepel ketjap
- een scheutje azijn
- 1 kopje water
- zout peper
- maïzena om te binden
Voor de garnering:
- 2 eetlepels atjar tjampoer
Instructies
- snijd het vlees in plakken van 2-3 cm, kerf ze met tussenruimtes van 2 cm in en wrijf het vlees in met peper en zout.
- Maak de marinade:
- Fruit de geraspte ui en de knoflook, voeg de andere ingredinten toe en breng alles aan de kook.
- Laat de marinade wat afkoelen en leg er dan het vlees minstens 2 uur in.
- droog het vlees met keukenpapier goed af.
- Olie het vlees, verwarm de grill voor en leg het vlees in het midden van de oven onder de grill.
- Rooster het krokant (iedere kant ± een kwartier).
- Maak intussen het sausje:
- Voeg aan het water alle ingrediënten toe, breng het aan de kook en bind het met maïzena of aardappelmeel.
- Leg wat atjar tjampoer op een vleesschaaltje.
- Leg daarop het vlees en overgiet dit alles met het sausje.