Babi Pangang 7

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mals varkensvlees schouderkarbonade, fricandeau, of mooi mager spek

Voor de marinade:

  • 1 teentje knoflook
  • ½ geraspte ui
  • 1 ½ eetlepel ketjap
  • citroensap en citroenschil
  • sambal oelek naar smaak
  • ½ theelepel djahé
  • een scheutje sherry
  • 1 ½ eetlepel olie

Voor het sausje:

  • 2 eetlepels gembernat of 2 eetlepels bakgember
  • sambal oelek naar smaak
  • ½ kopje tomatenketchup
  • ½ eetlepel ketjap
  • een scheutje azijn
  • 1 kopje water
  • zout peper
  • maïzena om te binden

Voor de garnering:

  • 2 eetlepels atjar tjampoer

Instructies

  • snijd het vlees in plakken van 2-3 cm, kerf ze met tussenruimtes van 2 cm in en wrijf het vlees in met peper en zout.
  • Maak de marinade:
  • Fruit de geraspte ui en de knoflook, voeg de andere ingredinten toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de marinade wat afkoelen en leg er dan het vlees minstens 2 uur in.
  • droog het vlees met keukenpapier goed af.
  • Olie het vlees, verwarm de grill voor en leg het vlees in het midden van de oven onder de grill.
  • Rooster het krokant (iedere kant ± een kwartier).
  • Maak intussen het sausje:
  • Voeg aan het water alle ingrediënten toe, breng het aan de kook en bind het met maïzena of aardappelmeel.
  • Leg wat atjar tjampoer op een vleesschaaltje.
  • Leg daarop het vlees en overgiet dit alles met het sausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees