Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 speklapjes
- 1 kleine prei
- ½ rode paprika
- 1 klein blikje maïs
- 3 eetl. Arachideolie olie !!!
- 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker of goela djawa
- 1 dl tomatenketchup
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- ½ eetlepel(s) sambal badjak
- 1 rode peper van zaadjes ontdaan en in ringen gesneden of sambal oelek
- zout
- 1 eetlepel(s) gemberwortel fijngestampte
- 1 eetlepel(s) tamarinde of citroensap
- maïzena of aardappelmeelpoeder)
Instructies
- Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breed.
- De prei in heel malle ringen snijden.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika eveneens in smalle reepjes.
- Laat de maïs uitlekken.
- Tegenwoordig gebruik ik bij speklappen geen olie meer!!!
- Verhit een pan en als deze heet is leg je er de speklapreepjes in een bak deze krokant uit.
- Je hebt nu van de speklapjes vet over.
- Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de groenten op.
- Voeg de overige kruiden toe met een scheut water en eventueel voor wat binding nog wat maïzena/aardappelpoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met witte rijst