Babi Pangang met groenten in de wok

Babi Pangang met groenten in de wok

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 speklapjes
  • 1 kleine prei
  • ½ rode paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • 3 eetl. Arachideolie olie !!!
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker of goela djawa
  • 1 dl tomatenketchup
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • ½ eetlepel(s) sambal badjak
  • 1 rode peper van zaadjes ontdaan en in ringen gesneden of sambal oelek
  • zout
  • 1 eetlepel(s) gemberwortel fijngestampte
  • 1 eetlepel(s) tamarinde of citroensap
  • maïzena of aardappelmeelpoeder)

Instructies

  • Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breed.
  • De prei in heel malle ringen snijden.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika eveneens in smalle reepjes.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Tegenwoordig gebruik ik bij speklappen geen olie meer!!!
  • Verhit een pan en als deze heet is leg je er de speklapreepjes in een bak deze krokant uit.
  • Je hebt nu van de speklapjes vet over.
  • Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de groenten op.
  • Voeg de overige kruiden toe met een scheut water en eventueel voor wat binding nog wat maïzena/aardappelpoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met witte rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië