Babi Pangang

Babi Pangang 4

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram schouderkarbonades ongeveer 4 stuks mag ook zonder bot

Marinade

  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels gekonfijnte gember
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepel 5 spice kruiden
  • ½ citroen

Saus

  • 200 gram bruine basterd suiker
  • 1 dl wijnazijn
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels water
  • 1 chili peper
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper

Instructies

Bereiding Marinade

  • Snij het bot uit de karbonades
  • Doe de uien in stukken met de knoflook en fijngehakte gember in een kan en maal fijn met staafmixer of keukenmachine
  • Doe dit mengsel met de zoete, zoute ketjap, 5-spices mix en de gekonfijte gember in een schaal
  • Doe de karbonades erbij en meng goed
  • Knijp de halve citroen erover uit en roer nog een keer om
  • Laat dit zo lang mogelijk staan – kan ook een hele nacht

Bereiding saus

  • Doe ik alle ingrediënten behalve het maismeel in een pannetje en warm het rustig op.
  • Als het suiker is gesmolten voeg maismeel toe aangemaakt met een eetlepel water tot papje.
  • Laat rustig iets dikker worden tijdens het roeren.

Bereiding vlees

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Haal het vlees uit de marinade laat uitdruppelen
  • Bak in een beetje boter tot ze dichtschroeien (hoeft niet gaar)
  • Leg de karbonade op een rooster met lek bak eronder
  • Bak in het midden van de oven voor 15 minuten
  • Dan grill aan en nog 10 minuten grillen tot knapperig
  • Hak vlees in repen
  • Giet warme saus erover vlak voor serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

De schouderkarbonades moeten heel blijven. Pas op het laatst snij je ze in repen. Ik snij het bot weg, want dat moet toch en zo gaat de marinade alleen in het vlees. Ik doe ze in een grote schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees