Babi Roedjak

gekruiden varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 2 eetlepel olie
  • 2 eetlepel ui gesnipperd
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje trassi
  • 4 kemirinoten geraspt
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 stengel sereh
  • 2 druppel(s) citroensap
  • 2 eetlepel santen
  • zout

Instructies

  • Fruit de uien en kruiden in de olie en doe er het vlees bij.
  • Laat het even meebakken.
  • Doe er dan het citroensap en de sereh bij en laat alles stoven tot het vlees gaar is.
  • Nu de santen erbij.
  • Serveer de babi roedjak altijd warm.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië