Babi tempra

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g varkensvlees van de bil spiering of lage ribben
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 uien
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • zout

Instructies

  • Snij de uien in dunne plakjes, de chilipeper in kleine stukjes en het varkensvlees in dunne reepjes.
  • Verhit een wok of zware bakpan op een hoog vuur tot ze zeer heet is.
  • Doe de olie erin en bak de uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg de chilipeper toe en vervolgens het vlees.
  • Bak het vlees en voeg de suiker toe zodra het vlees halfgaar is.
  • Vergeet niet af en toe te roeren.
  • Verminder de temperatuur en voeg de sojasaus en het limoensap bij.
  • Laat dan nog 2 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een wok is een wijde pan met ronde bodem. Kleine stukjes vlees en groenten kunnen hierin heel gemakkelijk en snel worden klaargemaakt. Door de vorm van de pan is bij de bereiding minder vet nodig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees