Babi Tjampoer Assinan

Zoetzuur varkensvlees met groenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram hamlappen magere
  • 1 theelepel djahé
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 1 ei geklutst
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 3 kopjes water
  • 3 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • ½ winterwortel
  • 4 grote champignons
  • 3 grote uien grofgesneden
  • komkommer in stukken
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi

Instructies

  • Meng het vlees met djahé, zout en peper.
  • Maak een mengsel van 1 eetlepel maïzena, geklutst ei en bloem.
  • Hierin het vlees goed vermengen.
  • Maak nog een mengsel van ketjap, azijn, bruine suiker, tomatenketchup, 1 eetlepel ma5zena en de 3 kopjes water.
  • Winterwortel blancheren en in stukjes snijden.
  • De champignons in vieren delen.
  • Verhit in een pan 3 kopjes olie en bak de stukken vlees een voor een goudbruin.
  • Laat ze uitlekken.
  • Fruit in dezelfde olie de trassi, knoflook, ui en alle groenten voor ca. 2 min.
  • Daarna eruit scheppen en uit laten lekken.
  • Giet de olie uit de pan en doe er 4 eetlepels van terug.
  • De olie weer warm maken en het tweede mengsel toevoegen.
  • Op een klein vuur laten indikken.
  • Doe dan het vlees en de groenten erbij en laat alles nog ca. 10 min. door sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst of bami goreng.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië