Babi Tjampoer Assinan
Zoetzuur varkensvlees met groenten
Ingrediënten
- 750 gram hamlappen magere
- 1 theelepel djahé
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 1 ei geklutst
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
- 3 kopjes water
- 3 eetlepel(s) tomatenketchup
- 1 eetlepel(s) maïzena
- ½ winterwortel
- 4 grote champignons
- 3 grote uien grofgesneden
- ⅓ komkommer in stukken
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 stukje trassi
Instructies
- Meng het vlees met djahé, zout en peper.
- Maak een mengsel van 1 eetlepel maïzena, geklutst ei en bloem.
- Hierin het vlees goed vermengen.
- Maak nog een mengsel van ketjap, azijn, bruine suiker, tomatenketchup, 1 eetlepel ma5zena en de 3 kopjes water.
- Winterwortel blancheren en in stukjes snijden.
- De champignons in vieren delen.
- Verhit in een pan 3 kopjes olie en bak de stukken vlees een voor een goudbruin.
- Laat ze uitlekken.
- Fruit in dezelfde olie de trassi, knoflook, ui en alle groenten voor ca. 2 min.
- Daarna eruit scheppen en uit laten lekken.
- Giet de olie uit de pan en doe er 4 eetlepels van terug.
- De olie weer warm maken en het tweede mengsel toevoegen.
- Op een klein vuur laten indikken.
- Doe dan het vlees en de groenten erbij en laat alles nog ca. 10 min. door sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bij witte rijst of bami goreng.