Babi Tjau Poedak

gekruiden varkensvlees met saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ theelepel djahé
  • 25 gram laksa of vermicelli
  • 2 deciliter water
  • margarine
  • peper
  • zout
  • ketjap manis

Instructies

  • Snij het vlees in dobbelstenen.
  • Fruit in wat margarine de ui, knoflook en djahé.
  • Doe er dan de vleesblokjes bij en kruid af met zout en peper.
  • Zijn de vleesblokjes rondom bruin, dan wat ketjap, water en vermicelli toevoegen.
  • Alles op een klein vuur laten doorkoken tot het geheel goed gebonden is.
  • Gebruik niet teveel water.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië