Babpoa

Bapau

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • Uitje
  • Selderij
  • Ontbijtspek
  • Maizena
  • Suiker
  • Zout
  • Peper
  • Ketjap

Instructies

  • Fruit het uitje en voeg vervolgens het gehakt toe.
  • Snijd de selderij en ontbijtspek fijn en meng deze ook door het gehakt.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Maak een papje van maizena (2 eetlepels) en water (4 eetlepels).
  • Voeg suiker en ketjap naar smaak toe.
  • Voeg dit mengsel toe aan het gehakt en roer goed.
  • Proef en pas de smaak aan indien nodig.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Voor het deeg gebruik ik wittebroodmix van Koopmans.
  • Voor degenen die het niet helemaal duidelijk is hoe de bapao te vullen:
  • Laat de wittebroodmix even rijzen.
  • Maak bolletjes, vet je handen in met olie, maak ze plat, voeg de vulling toe, vouw ze dicht, leg een stukje bakpapier erop en stoom ze gedurende ongeveer 6 minuten per stoombeurt.
  • Tips / Opmerkingen
  • Als je geen stomer hebt, kun je ook een vergiet in een soeppan gebruiken!
  • Een andere optie is au bain-marie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mocht je geen stomer tot beschikking hebben dan volstaat vergiet in soeppan ook! Au bain marie….
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië