Bagna Caoda

Groente met ansjovisdipsaus
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 5 Ansjovis filets uitgelekt
  • 3 teentjes knoflook geperste
  • 1 mespunt zout
  • 4 waspeentjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 8 radijsjes
  • ½ bloemkool

Instructies

  • Verwarm de olie en de boter in een pannetje en fruit de knoflook 3 minuten op zacht vuur.
  • Voeg de ansjovis toe en laat ze smelten.
  • Breng de saus op smaak met zout.
  • Snijd de groenten fijn: snijd de worteltjes in dunne repen, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de paprika's in vieren (verwijder de pitjes) en halveer de selderijstengels.
  • Houd de saus op een rechaud of fonduestel warm, maar laat haar niet koken.
  • Serveer de groenten erbij.
  • De groenten worden in de saus gedoopt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vis
Land van herkomst Italië