Bahmi speciaal met bamboescheuten en kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Conimex Mie nestjes
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • Conimex Wok Olie
  • 1 blik bamboescheuten 140 g
  • 2 rode paprika’s
  • 6 lente-uitjes

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Meng de kipreepjes met de kruidenmix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
  • Wel de groente-kruidenmix minstens 10 minuten in 5 dl heet water.
  • Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze goed schoon.
  • Was en snijd de paprika´s in halve ringen.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakjes
  • Verhit een grote wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kipreepjes 2 minuten.
  • Voeg de paprika en de bamboescheuten toe en wok 2 minuten mee.
  • Voeg de gewelde groenten en de mie toe en warm het geheel goed door.
  • Wok op het laatst de lente-uitjes kort mee.
  • Schep de bahmi speciaal op 4 diepe borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met de pittige gebakken Conimex Sambal Badjak en Atjar Tjampoer als een frisse salade erbij.

Varitietip:

Vervang de kipreepjes door vleesreepjes. Voeg aan de lente-uitjes een scheutje Ketjap Manis toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters