Bahmisoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bahmisoep

Bahmisoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 300 gr mie
  • 250 gr varkensvlees
  • 1 liter water
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 theelepel djahé
  • olie
  • 1 prei
  • 150 gr taugé
  • 1 blik bamboespruiten
  • 1/2 bos bladselderij
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • peper
  • zout
  • ve-tsin

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat hem uitlekken.
  • Snijd het vlees in blokjes, zet het met het water op, laat het aan de kook komen, draai het vuur laag en laat het vlees in ± 1 uur gaar sudderen.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  • Was de taugé.
  • Laat de bamboespruiten uitlekken en snijd ze klein.
  • Snijd de selderij klein.
  • Roer het ei met wat water los.
  • Verhit wat olie en fruit hierin de ui, knoflook en djahé ± 3 minuten.
  • Voeg de groenten toe en laat ze even meefruiten.
  • Roer het ei door het groentenmengsel.
  • Voeg het vlees, de bouillon en de gare mie toe, laat het gerecht even doorkoken en maak het op smaak af met de ketjap, wat zout, peper en ve-tsin.