Balinese Gehaktballetjes in Zoete Saus

Serveer de balinese gehaktballetjes warm en geniet van de zoete en pittige smaak van deze heerlijke Indonesische gerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt varken-rund mix
  • 1 pakje Franse uiensoepmix Honig
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 uien grof gesneden
  • 100 ml azijn
  • 200 ml tomatenketchup
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel chilipoeder of sambal
  • 50 g boter

Instructies

  • Meng het gehakt met de uiensoepmix, het ei en het paneermeel.
  • Draai er balletjes van met een diameter van ongeveer 4-5 cm.
  • Smelt 50 g boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Bak de grof gesneden uien in hetzelfde vet tot ze glazig zijn.
  • Voeg de azijn, tomatenketchup, bruine suiker en chilipoeder toe.
  • Roer tot het glad is.
  • Laat de saus 2 minuten inkoken en voeg vervolgens de gehaktballetjes weer toe.
  • Laat het geheel nog even doorkoken tot de saus is ingedikt en de gehaktballetjes goed bedekt zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze balinese gehaktballetjes.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 125 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Indonesië