Balinese Gehaktballetjes in Zoete Saus
Serveer de balinese gehaktballetjes warm en geniet van de zoete en pittige smaak van deze heerlijke Indonesische gerecht!
Ingrediënten
- 500 g gehakt varken-rund mix
- 1 pakje Franse uiensoepmix Honig
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 uien grof gesneden
- 100 ml azijn
- 200 ml tomatenketchup
- 100 g bruine basterdsuiker
- 1 theelepel chilipoeder of sambal
- 50 g boter
Instructies
- Meng het gehakt met de uiensoepmix, het ei en het paneermeel.
- Draai er balletjes van met een diameter van ongeveer 4-5 cm.
- Smelt 50 g boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Bak de grof gesneden uien in hetzelfde vet tot ze glazig zijn.
- Voeg de azijn, tomatenketchup, bruine suiker en chilipoeder toe.
- Roer tot het glad is.
- Laat de saus 2 minuten inkoken en voeg vervolgens de gehaktballetjes weer toe.
- Laat het geheel nog even doorkoken tot de saus is ingedikt en de gehaktballetjes goed bedekt zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze balinese gehaktballetjes.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 125 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 20 g