Balik Koftesi

Visballetjes 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram schelvisfilets met vel
  • 2 dikke sneden oudbakken witbrood
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • 4 takjes peterselie
  • zout
  • peper
  • maismeel

Instructies

  • Schraap de zorgvuldig op graten nagekeken filets van het vel af. 
  • Dat gaat makkelijk met een scherp mes in de richting staart-kop, dus haaks op de vezel.
  • Wrijf dat schraapsel tot een zalvige massa en maak het daarna met de overige ingrediënten aan.
  • Neem zoveel maïsmeel of maïzena dat een soepel deeg ontstaat en vorm daar balletjes van ter groootte van een walnoot.
  • Deze visballetjes kunt u door ei halen en dan in olijfolie frituren ofwel in kokende bouillon gaar laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Turkije