Balkanballen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 geraspte rauwe ui
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipte munt
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels shoarma-of gyroskruiden
  • 1 ei
  • 50 gram witbroodkruim.
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 30 gram bakboter.

Instructies

  • Vermeng 500 gr lamsgehakt met 1 geraspte rauwe ui, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 1 eetlepel fijngeknipte munt, het sap en rasp van 1/2 citroen, 2 eetlepels shoarma-of gyroskruiden, 1 ei en 50 gr witbroodkruim. Braad het in 2 eetlepels olijf olie en 30 gr bakboter.
  • Met witte wijnsaus (Nestlé), waaraan 3 eetlepels crème fraîche en 2 eetlepels
  • mierikswortelpuree zijn toegevoegd.
  • Serveer met gemengde salade en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Balkan