Bami Goreng 5

gebakken mie met varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mie
  • 250 gram varkensvlees in blokjes
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kg groenten
  • 1 theelepel djahé
  • zout
  • selderie
  • peper
  • augurkjes

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Trek van het vlees met een halve liter water, zout en djahé bouillon tot het vlees gaar is.
  • Men kan ook de blokjes vlees zachtjes gaar bakken en bouillon maken van een bouillonblokje.
  • Bak in de olie de ui, knoflook en het vlees.
  • Voeg dan de goed gewassen en fijngesneden groenten (kool, peultjes, prei, lente-uitjes en taugé) toe behalve de taugé en de prei.
  • Voeg dan bouillon, zout en peper naar smaak toe. Als de groente bijna gaar is, de taugé, prei en augurkjes erbij doen.
  • Tot slot de gekookte mie erbij.
  • Opdienen in een hete schaal en garneren met repen omelet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië