Bami goreng met broccoli
Ingrediënten
- 450 gram broccoli
- 1 blik tofu of tahoe
- 400 gram eiermie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- olie
- 1 bakje boemboe voor bami goreng
- 1 rood pepertje
Instructies
- Snijd de broccoli in roosjes, hak de stelen in smalle reepjes.
- Snijd de tofu in 1 cm dikke plakken en snijd die in kleine driehoekjes.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 6 minuten de broccoliroosjes toe.
- Halveer de ui en snijd de helften in smalle partjes.
- Snijd de paprika in smalle reepjes.
- Roerbak de ui, de paprika- en broccolireepjes en de tofu in wat olie.
- Schep de boemboe erbij en roerbak 5 minuten.
- Laat de mie met broccoli uitlekken, schep dit bij het mengsel in de wok en roerbak nog een paar minuten.
- Snipper het rode pepertje en bak dit op het laatst even mee.
- Bak eventueel voor ieder nog een spiegelei en schenk er wat ketjap over.
- Zet sambal en ketjap op tafel.