Bami met citroengarnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak Conimex Mie 250 g (nestjes)
  • 1 citroen
  • Conimex wok olie
  • 400 g garnalen rauwe gepelde grote
  • 600 g bami groentepakket
  • 1 bakje Conimex boemboe voor bami goreng
  • 4 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca 12 minuten gaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil boven een schaaltje.
  • Pers de citroen uit en vang het sap op.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen en de citroenrasp 2 minuten.
  • Wok de groenten ca 2 minuten mee.
  • Voeg 50 ml water, citroensap en boemboe toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Conimex hot kroepoek voor een lekker pittig knappertje

Variatietip:

Gebruik in plaats van garnalen eens blokjes tofu of kip
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters