Bananen notenbrood

Porties: 16 plaken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram grofgehakte hazelnoten
  • 400 gram gepelde en fijngeprakte bananen
  • 30 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram honing
  • 3 eetlepels melk
  • vanille-essence
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout

Instructies

  • Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan.
  • Smelt de boter, fruit hierin de banaan en laat de massa afkoelen.
  • Splits de eieren boven twee kommen.
  • Klop de dooiers los met de honing en voeg de melk, de vanille-essence en de banaan toe.
  • Vermeng dit alles met het volkorenmeel, het bakmeel, een mespunt zout en de hazelnoten tot een samenhangend geheel (voeg eventueel wat extra melk toe).
  • Sla de eiwitten stijf met wat zout en schep de stijfgeslagen eiwitten door het beslag.
  • Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak het bananennotenbrood in de tot 175°C voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart