Bananenbrood

(Een goede manier om overrijpe bananen te verwerken) Dit gebak kan goed worden ingevroren in een polytheen zak waar alle lucht is uitgedrukt.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 goed rijpe bananen
  • 50 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 225 gram zelfrijzend meel *
  • een snufje zout

Instructies

  • Moes de bananen.
  • Roer de boter en de suiker tot room.
  • Sla de eieren er door.
  • Voeg meel, zout en bananen toe en meng alles goed.
  • Vet een broodblik in voor een brood van 675 g of iets groter en bestuif het met bloem.
  • Vul het blik met het beslag.
  • Bak het brood ± 1 uur in het midden van een matig hete oven (190°C) tot het goudbruin is, terugveert na indrukken en van de randen van het blik wijkt.
  • Keer het brood op een rooster om af te koelen.
  • Serveer dun-beboterde sneetjes.
  • * Dit recept kunt u ook maken met half wit en half volkoren zelfrijzend meel.
  • Als er geen volkoren zelfrijzend meel te koop is, moet u 1/2 theelepel bakpoeder toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake