Bananenpuree met Chocomousse

ananenpuree met chocolademousse en kokosschilfers, geserveerd in Mexicaanse stijl dessertglas.

Bananenpuree met Chocomousse

Een heerlijke combinatie van romige bananenpuree en rijke chocomousse, perfect voor een feestelijk nagerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Equipment:
  • kommetjes

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 dl champagne of schuimwijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren
  • 180 g suiker
  • 250 g fondant chocolade
  • ½ l room
  • Kokosschilfers

Instructies

  • Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
  • Doe de bananen in een pannetje met de champagne en 2 eetlepels suiker.
  • Laat het mengsel een half uur inkoken en mix tot een gladde mousse.
  • Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat even afkoelen.
  • Verwarm de eieren met de suiker in een pannetje.
  • Smelt de chocolade en voeg toe aan het eimengsel.
  • Klop de room en schep onder het chocolademengsel.
  • Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
  • Strooi kokosschilfers erover en zet enkele uren in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, frisse champagne past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Dessert – Nagerecht / Fruit
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Moederdag / Valentijnsdag