Bananensplit vlaai

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse gist of 8 gr droge gist
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 25 gram basterdsuiker
  • 3 gram zout

Voor de banketbakkersroom:

  • 1 liter melk
  • 250 gram suiker
  • 2 ei
  • 100 gram puddingpoeder custard

Voor de topping:

  • 6 bananen
  • 1 zakje taartina
  • 50 gram chocola
  • ½ L slagroom stijf geklopt met suiker naar smaak
  • chocola

Instructies

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine een 15 minuutjes kneden. Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen ( ik doe dit in de oven op 35°C ). Na het rijzen uitrollen tot een ronde lap die groter is dan je bakvorm. Rol het deeg op de deegrol en leg de lap in de vorm. Druk de randen aan en ga met de deegrol over de randen, zo snijd je de rande mooi af. Bak de vlaai blind in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 20 à 25 minuutjes gaar. Laat de bodem volledig afkoelen.

De banketbakkersroom:

  • Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooiers en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Als de pudding verdikt is schenk je deze in een schaal en dek je hem af met plastic folie. Laat hem zo in de koelkast afkoelen. Je gaat nog pudding over hebben, deze kun je lekker oplepelen.

Afwerking:

  • Klop de afgekoelde pudding met een mixer goed door zodat er mooie egale crème ontstaat. Neem de bodem erbij en stort een gedeelte van de pudding erin. Verdeel het mooi gelijkmatig over de vlaai en vul aan met pudding indien nodig.
  • Snijd de bananen in schijfjes en leg ze mooi op de vlaai. Maak de taartina zoals vermeld op het pakje en schenk dit over de bananen. Neem de gesmolten chocolade en doe deze in een kleine spuitzak. Knip een klein puntje af en maak strepen van chocolade over de hele vlaai. Doe de slagroom in een spuitzak met een rozet spuitmondje en spuit de slagroom mooi op langs de randen. Werk af met een chocolade boontje.
  • Bewaar de taart in een gesloten taartdoos in de koelkast.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart