Basisrecept kippenbouillon
Ingredients
- 1 ui
- 2 kruidnagel
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 teentje look
- 1 takje peterselie
- 10 peper
- 150 gram champignons
- zout
- 2,5 liter water
Instructions
- Blanceer eerst de kippenkarkassen, poten en nekken
- Neem een ruime pan en vul die met koud water
- Leg er de kippendelen in en breng aan de kook
- Giet het water vervolgens weg en laat de stukken onder koud, stromend water afkoelen
- Zet opnieuw een pan met 2,5 liter water op het vuur
- Leg er de kippendelen in en breng aan de kook
- Voeg er een beetje zout aan toe en schuim alle vuil weg
- Snij de groenten in grove stukken
- Maak een tuiltje van laurier, tijm en peterselie
- Doe nu de groenten en aromaten bij de kip
- Laat 2 uur op een zacht vuur pruttelen
- Haal de kippendelen uit de bouillon
- Druk de overige ingrediënten door een fijne zeef