pizzabodem

Basisrecept pizzabodem

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Meng de witbroodmix met de boter, 3 dl handwarm water en de olie tot een soepel deeg ontstaat.
  • Indien het deeg te kleverig is, voeg dan indien nodig wat bloem toe.
  • Laat het deeg afgedekt op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi het aanrecht met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol elk stuk uit tot een cirkel.
  • Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat en verdeel de gewenste vulling erover.
  • Bak de pizza in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een grotere pizza kunt u het deeg uitrollen tot een lap ter grootte van de bakplaat. Zo creëert u één grote plaatpizza die u na het bakken in vieren kunt snijden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Pizza
Land van herkomst Italië