Basisrecept samosa’s

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram gesmolten boter
  • 1 mespunt zout
  • ½ deciliter melk
  • frituurolie

Instructies

Deeg:

  • Wrijf van de bloem, het bakpoeder, de boter en het zout met de vingers een kruimelig deeg.
  • Voeg 1,2 dl water toe, kneed het snel tot een stevig, soepel deeg en laat het deeg afgedekt ± 15 minuten rusten.
  • Draai van het deeg 8 balletjes en rol die uit tot cirkels van ± 20 cm.
  • Halveer de cirkels en dek ze tot het gebruik met een vochtige doek af.
  • Bereid een vulling

Afwerking:

  • Bestrijk de rand van de deegcirkels met melk en schep wat vulling op het deeg.
  • Vouw het deeg dubbel en druk met een vork de randen aan.
  • Verhit de frituurolie, frituur de samosa's met 6-8 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer per persoon 2 warme samosa’s met een pittige chutney.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Voorgerechten
Land van herkomst India