Basisrecept Pesto
Ingrediënten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 50 gram verse basilicum
- 1 eetlepel peterselie
- 1 geperst teentje knoflook
- olijfolie
- 40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
- zout
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen.
- Pureer de pijnboompitten met de basilicum, peterselie, knoflook en 2 eetlepels olijfolie in de keukenmachine (of met een staafmixer) tot een glad mengsel.
- Roer er de Parmezaanse kaas (of pecorino) door en verdun de pesto met nog enkele eetlepels olijfolie tot de gewenste dikte ontstaat.
- Breng de pesto eventueel met zout op smaak.
- Tip: Als u op de pesto een laagje (olijf)olie giet, blijft de saus ± 2 weken
- goed. Als u de pesto opnieuw gebruikt, giet u het laagje olie eraf; dek de
- pesto daarna opnieuw met een laagje olie af en bewaar hem in de koelkast.