Basisrecept Pesto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • olijfolie
  • 40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
  • zout

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen.
  • Pureer de pijnboompitten met de basilicum, peterselie, knoflook en 2 eetlepels olijfolie in de keukenmachine (of met een staafmixer) tot een glad mengsel.
  • Roer er de Parmezaanse kaas (of pecorino) door en verdun de pesto met nog enkele eetlepels olijfolie tot de gewenste dikte ontstaat.
  • Breng de pesto eventueel met zout op smaak.
  • Tip: Als u op de pesto een laagje (olijf)olie giet, blijft de saus ± 2 weken
  • goed. Als u de pesto opnieuw gebruikt, giet u het laagje olie eraf; dek de
  • pesto daarna opnieuw met een laagje olie af en bewaar hem in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Italië