Bavarois van granaatappel met druivencompote

 

Bavarois van granaatappel met druivencompote

Bavarois van granaatappel met druivencompote

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 g gelatine
  • 2 granaatappels
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 4 takjes munt
  • 1 fles Moscato Italiaanse dessertwijn
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 tros witte druiven

Instructies

  • Week de gelatine in koud water.
  • Snijd de granaatappels doormidden.
  • Schep het vruchtvlees eruit en doe het in een zeef. (Gebruik de halve granaatappelschillen als schaaltjes.)
  • Druk het sap uit de pitten, er is 2,5 dl van nodig.
  • Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes vloeibaar worden op laag vuur of in de magnetron.
  • Roer de gelatine door het granaatappelsap en laat het op een koele plaats geleiachtig worden.
  • Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel het granaatappelsap erdoor.
  • Schep deze bavarois in de granaatappelschillen en laat ze in 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Kook voor de druivencompote de Moscato met de suiker en het opengesneden vanillestokje tot een lichte siroop.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Pel en ontpit de druiven en roer ze door de siroop, laat deze compote afkoelen.
  • Zet op vier borden een gevulde granaatappelschil.
  • Verdeel de druivencompote op de bavarois en garneer met een takje munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit