Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 g gelatine
- 2 granaatappels
- 2,5 deciliter slagroom
- 50 g fijne tafelsuiker
- 4 takjes munt
- 1 fles Moscato Italiaanse dessertwijn
- 50 g fijne tafelsuiker
- 1 vanillestokje
- 1 tros witte druiven
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Snijd de granaatappels doormidden.
- Schep het vruchtvlees eruit en doe het in een zeef. (Gebruik de halve granaatappelschillen als schaaltjes.)
- Druk het sap uit de pitten, er is 2,5 dl van nodig.
- Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes vloeibaar worden op laag vuur of in de magnetron.
- Roer de gelatine door het granaatappelsap en laat het op een koele plaats geleiachtig worden.
- Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel het granaatappelsap erdoor.
- Schep deze bavarois in de granaatappelschillen en laat ze in 3 uur in de koelkast opstijven.
- Kook voor de druivencompote de Moscato met de suiker en het opengesneden vanillestokje tot een lichte siroop.
- Verwijder het vanillestokje.
- Pel en ontpit de druiven en roer ze door de siroop, laat deze compote afkoelen.
- Zet op vier borden een gevulde granaatappelschil.
- Verdeel de druivencompote op de bavarois en garneer met een takje munt.