Beenhammetje met aardappelpuree

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • beenham Amerikaans gekruid
  • 40 g gezouten boter
  • eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 750 g panklare sperziebonen
  • 4 zakjes aardappelpureemix à la minute pak à 8 zakjes
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Bereid ham volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de boter met de peterselie en peper naar smaak door elkaar.
  • Schep de boter op een stukje huishoudfolie en vorm er een rolletje van.
  • Laat het in de koelkast opstijven.
  • Kook de sperziebonen in ± 7 minuten in water met zout beetgaar.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ham in plakken.
  • Giet de boontjes af en snijd de boter in plakjes.
  • Leg de plakjes op de groente.
  • Serveer de ham met de groente en de puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Macon, Thomas Bassot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees