Beenhammetje met aardappelpuree
Ingrediënten
- beenham Amerikaans gekruid
- 40 g gezouten boter
- 2½ eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 750 g panklare sperziebonen
- 4 zakjes aardappelpureemix à la minute pak à 8 zakjes
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Bereid ham volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de boter met de peterselie en peper naar smaak door elkaar.
- Schep de boter op een stukje huishoudfolie en vorm er een rolletje van.
- Laat het in de koelkast opstijven.
- Kook de sperziebonen in ± 7 minuten in water met zout beetgaar.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ham in plakken.
- Giet de boontjes af en snijd de boter in plakjes.
- Leg de plakjes op de groente.
- Serveer de ham met de groente en de puree.