Beignet van zoetwatergarnaal met dille mayonaise
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- circa 3 dl bier of water
- 12 scampi
Voor de saus :
- 2 eieren;
- soeplepel mosterd
- scheutje azijn
- ¾ liter olie
- bosje dille
Instructies
- Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout.
- Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker.
- Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden.
- Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
- Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen.
- Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.