Beignets van Langoestines met Gribiche-saus
Krokante beignets van langoestines, geserveerd met een frisse Gribiche-saus op basis van eieren en augurken
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 6 gekookte langoestines
- 6 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 3 el droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 6 peperkorrels
- 1 takje peterselie
- 2 citroenen
Instructies
- Zeef de bloem en meng met peper en zout.
- Maak een kuiltje in de bloem en los de gist op in een beetje lauwe melk.
- Laat even rusten en meng daarna met de eierdooier en de rest van de melk tot een glad beslag.
- Laat het beslag 30 minuten rijzen en spatel dan voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
- Pel de langoestines en marineer ze minstens 1 uur in olijfolie, citroensap, witte wijn, geplette peperkorrels, knoflook en peterselie.
- Maak ondertussen de Gribiche-saus:
- Hak de eiwitten fijn en plet de eierdooiers.
- Meng de dooiers met mosterd, peper en zout.
- Voeg geleidelijk de olie toe, terwijl je blijft kloppen.
- Meng met azijn, fijngehakte augurken, kappertjes en kruiden.
- Haal de langoestines uit de marinade en dep droog.
- Dompel ze in het beignetbeslag en frituur tot ze goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de Gribiche-saus en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en extra citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Blanc de Blancs of Mâcon past uitstekend bij de langoestines.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g