Beignets van nieroogkreeftjes op bedje van knolselder

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 grote nieroogkreeftjes
  • 1 halve knolselder
  • 2 eetlepels tartaarsaus
  • wat uienringen en frituurbeslag

Frituurbeslag

  • 200 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 gram gist
  • 3 dl water

Instructies

Bereiding frituurbeslag

  • Meng de ingrediënten en juist voor gebruik 2 opgeklopte eiwitten toevoegen.

Bereiding

  • De rauwe nieroogkreeftjes ontdoen van de kop, staartjes uitpellen en ontdoen van darmkanaal. Afdrogen en kruiden met wat peper uit de molen. Door het frituurbeslag halen en 3 min. afbakken in olie. De knolselder in fijne julienne snijden en kort koken in water met wat zout en citroensap. Afgieten en laten afkoelen. Daarna mengen met de tartaarsaus.

Presentatie

  • Plaats ronde vorm in het midden van een diepbord. Vul hem half met de knolselder julienne en schik daarna de nieroog-kreeftjes. Eventueel afwerken met gefrituurde uienringen en een beetje zure room rondom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België