Belado Tempeh

gebakken tempeh met paprika en lombok uit Sumatra
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik tempeh in blokjes van 1cm
  • 1 grote ui gesnipperd
  • ½ rode paprika in stukjes
  • ½ groene paprika in stukjes
  • 1 rode lombok ontpit in stukjes
  • 1 groene lombok ontpit in stukjes
  • 3 petehbonen in stukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel asem
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout
  • frituurolie of vet

Instructies

  • Tempeh bestrooien met zout.
  • Tempeh in 3 min. goudbruin frituren (175°C) en in een vergiet met keukenpapier laten uitlekken. 1 eetlepel olie verhitten en ui 3 min. zachtjes bakken.
  • Dan paprika, lombok, peteh en tempeh erbij en al omscheppend 10 min. bakken. Asem erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en overdoen in een schaal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch