Belegd notenbrood
Equipment
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 350 g tarwebloem
- 1 zakje Dr. Oetker Gist
- 1 tl suiker
- ½ tl kaneel
- 1 tl zout ca. 4 g
- 50 g ongezouten fijgehakte notenmix walnoten, hazelnoten, amandelen
- 150 ml handwarm water
- 1 ei kamertemperatuur
- 25 g boter zacht
- 1 losgeklopt ei
Voor het beleg:
- ½ zakje rucola
- 300 g roombrie
- 1 grote handpeer bv. Conference
- vloeibare honing
- 50 g fijngehakte ongezouten notenmix
Instructies
- Hak de noten fijn.
- Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom.
- Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem.
- Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg.
- Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
- Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay.
- Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm.
- Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem.
- Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten).
- Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
- Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
- Bak het brood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
- Snijd het afgekoelde brood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden.
- Verdeel wat rucola over de broodbodems.
- Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke broodpunt een plakje brie.
- Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg.
- Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer.
- Bestrooi de broodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over.
- Dek de broodjes af met de kapjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven: 200 °C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 15 minuten
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven: 200 °C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 15 minuten