Belegd notenbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 350 g tarwebloem
  • 1 zakje Dr. Oetker Gist
  • 1 tl suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl zout ca. 4 g
  • 50 g ongezouten fijgehakte notenmix walnoten, hazelnoten, amandelen
  • 150 ml handwarm water
  • 1 ei kamertemperatuur
  • 25 g boter zacht
  • 1 losgeklopt ei

Voor het beleg:

  • ½ zakje rucola
  • 300 g roombrie
  • 1 grote handpeer bv. Conference
  • vloeibare honing
  • 50 g fijngehakte ongezouten notenmix

Instructies

  • Hak de noten fijn.
  • Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom.
  • Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem.
  • Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg.
  • Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay.
  • Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm.
  • Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem.
  • Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten).
  • Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
  • Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
  • Bak het brood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
  • Snijd het afgekoelde brood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden.
  • Verdeel wat rucola over de broodbodems.
  • Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke broodpunt een plakje brie.
  • Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg.
  • Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer.
  • Bestrooi de broodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over.
  • Dek de broodjes af met de kapjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven: 200 °C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 15 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood