Belgische Stoofschotel met Gehaktballen in Biersaus

Porties: 8 ballen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood
  • 100 ml melk
  • 2 kleine uien zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel verse tijm fijngehakt
  • 1 ei
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 500 g gehakt varken-rund mix
  • 70 g boter
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml donker Belgisch bier
  • 1 eetlepel appelstroop

Instructies

  • Week de sneetjes wit brood gedurende 5 minuten in de melk.
  • Knijp het brood goed uit en kneed het samen met de fijn gesneden ui, tijm, ei en geraspte nootmuskaat door het gehakt.
  • Breng op smaak met 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  • Vorm 8 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit 20 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 minuten rondom bruin.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan.
  • Bak hierin de fijngesneden sjalotjes met de geperste knoflook zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Schenk het Belgische bier in de pan en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Voeg de appelstroop toe, breng de saus aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de saus over de gehaktballen in de braadpan en laat ze nog 30 minuten op laag vuur gaar stoven in de saus, waarbij je de gehaktballen af en toe keert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een Belgisch bruin bier zoals een Dubbel past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst België