Oma´s kippensoep

Beppe's hinnesop

Oma´s kippensoep
Niet alleen maar Fries, maar wel van Beppe, dus lekker
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine soepkip
  • 100 gram gemengde kippehartjes
  • maagjes en levertjes
  • 3 kippenbouillontabletten
  • bouquet garni * zie opmerking
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterwortel
  • stukje prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • stukje foelie
  • 1 takje peterselie
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper in een stuk kaasdoek gebonden
  • zout
  • 50 gram engelenhaar vermicelli
  • 15 gram fijngesneden peterselie

Instructies

  • Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, bouillontabletten en 1½ liter koud water aan de kook.
  • Draai het vuur laag en schuim de soep af tot er geen schuim meer komt bovendrijven.
  • Voeg het bouquet garni toe en laat de soep minstens 4 uur zachtjes trekken.
  • Schep de kip, hartjes, maagjes, levertjes en het bouquet garni dan uit de soep.
  • Schep het grootste deel van het vet van de soep en zeef de soep.
  • Breng de heldere bouillon met de vermicelli opnieuw tegen de kook aan.
  • Snijd de wortel uit het bouquet garni, het kippevlees (zonder vel), de hartjes, maagjes en levertjes in grove stukken en voeg ze aan de soep toe.
  • Strooi er voor het serveren de peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

*) Een bouquet garni is een bosje van diverse kruiden dat wordt meegetrokken in de bouillon en andere gerechten.
Een gebruikelijk bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland