Besani roti 2

Indiase platte broodjes met erwtenmeel en ui
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kopjes erwtenmeel
  • 2 kopjes tarwemeel
  • zout naar smaak
  • 1 middelgrote ui fijngehakte
  • water
  • gesmolten boter

Instructies

  • Zeef het erwtenmeel en het tarwemeel met het zout in een schaal en voeg daarna de uien en zoveel water toe dat een vast, maar goed kneedbaar deeg ontstaat.
  • Dek dit met een vochtige doek af en laat het minstens 1 uur staan.
  • Verdeel het deeg dan in 12 stukken, vorm deze tot kogels en rol die op een met meel bestrooide plank uit tot ze net iets dikker zijn dan een euromunt
  • Rooster deze plakken na elkaar 6-8 minuten in een droge, hete pan (het liefst een ijzeren pan), beweeg de pan daarbij voortdurend en draai de plakken om de 2 minuten om.
  • Bestrijk de broodjes die klaar zijn met gesmolten boter, laat de boter intrekken en dien ze nog warm op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst India