Beurre blanc 'De Zwaan'

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram fijngesneden sjalotten
  • 1 fles droge witte wijn
  • 1 kg roomboter

Instructies

  • Kook de sjalotten in de wijn helemaal gaar (dit is belangrijk, omdat een saus met een 'rauwe uiensmaak' niet lekker is).
  • Pureer ze met de staafmixer en laat de puree afkoelen.
  • Klop de boter luchtig en romig en klop de sjalottenpuree erdoor.
  • Vries de boter in kleine porties in.
  • Verwarm een portie bevroren boter voor het gebruik, zonder erin te roeren.
  • Neem de pan van het vuur en klop de boter op.
  • Verwarm ze weer even en klop ze met de staafmixer weer op.
  • Breng de beurre blanc op smaak met peper, zout en eventueel peterselie, mosterd, kerrie enz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht