Biefstuk, aardappels en groenten

Sappige Biefstuk met Geurige Aardappels en Knapperige Groenten

Serveer de sappige biefstuk met geurige aardappels en knapperige groenten voor een heerlijke en voedzame maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 biefstukken à 100 gram
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter
  • Olie
  • 1 potje fond
  • 700 gram kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 300 gram broccoli
  • 300 gram bospeen

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en kruid ze met peper en zout.
  • Verwarm boter met olie in een pan op hoog vuur.
  • Bak de biefstukken snel aan en schroei ze rondom dicht.
  • Haal de biefstukken meteen uit de pan en laat ze rusten.
  • Maak een jus van het braadvocht en voeg wat fond toe voor extra smaak.
  • Schenk de jus in een kleine dichte stoomovenpan en laat het in de koelkast rusten tot vlak voor het serveren.

Leg de aardappelen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze boven in de combi-stoomoven.

  • Kookstand: 100 °C
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Maak ondertussen de groenten schoon.

Leg de bospeen in een stoomovenpan met gaatjes en voeg deze toe aan de combi-stoomoven bij de aardappels.

  • Kookstand: 100 °C
  • Kooktijd: 2 minuten

Voeg de broccoli toe aan de stoomovenpan.

  • Kookstand: 100 °C
  • Kooktijd: 4 minuten
  • Na het koken van de aardappelen en groenten, stel de temperatuur van de combi-stoomoven in op 80 °C.
  • Dit houdt de aardappelen en groenten warm terwijl je het vlees met de jus nog zo’n 8 minuten verwarmt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon vormt een perfecte combinatie met de sappige biefstuk en de smaakvolle aardappels en groenten.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij