Biefstuk met champignon pepersaus
Ingrediënten
- 250 g kastanjechampignons
- 4 kogelbiefstuk van ca. 150 g
- 2 eetlepel(s) groene peperkorrels ingemaakte uit een potje
- 50 g boter
- zout
- 250 ml crème fraîche
Instructies
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
- Laat de peperkorrels uitlekken.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Bak de biefstukjes snel aan beide kanten aan.
- Temper de hittebron en bak ze nog eens enkele minuten.
- De juiste baktijd hangt af van de gewenste gaarheid.
- Schep de biefstukjes uit de pan en bestrooi ze met zout.
- Dek ze toe met aluminiumfolie om ze warm te houden.
- Giet 1 dl water in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem.
- Voeg de peperkorrels en champignonplakjes toe en bak alles enkele minuten op een middelhoge hittebron.
- Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus, zonder te koken, goed door.
- Leg de biefstukjes heel even in de saus.
- Verdeel de biefstukjes over de verwarmde borden en verdeel de champignons, pepertjes en saus over het vlees.