Biefstuk met pesto, krieltjes en tomaat

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zakken maaltje kriel
  • 5 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 schaal cocktailtomaten à 300 g gehalveerd
  • 4 x biefstukken
  • ½ citroen
  • 4 eetlepel(s) pesto rosso
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en halveer ze.
  • Kook ze 10 minuten in water met zout en giet ze af.
  • Schep 3 eetlepels van de olie en peper en zout naar smaak erdoor en verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik.
  • Rooster ze in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 20 minuten mooi bruin en gaar, schep ze tijdens het roosteren twee keer om.
  • Leg 7 minuten voor het einde van de bereidingstijd de tomaatjes tussen de aardappelen.
  • Bestrijk de biefstukken met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Verhit een grillpan en laat de biefstukken vanbuiten bruin en vanbinnen rosé roosteren.
  • Druppel citroensap naar smaak over de groenten en schep de pesto op de biefstuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees